Aug 30, 2018

3. The teacher said to me, "You are wrong"-Change Narration

1.Ram says, " I am ill" (Change Narration)

Ans. Ram says that he is ill.

2. He said, " I have seen a ghost."

Ans. : He said that he had seen a ghost .

3.The teacher said to me, "You are wrong'"

Ans.:The teacher said to me that I was wrong .

4. He said , " I lived many years in China."

Ans.: He said that he had lived many years in China.

5. He said,"I shall not go there."

Ans.: He said that he would not go there.

6. He said," I must go home now."

Ans.: He said that he must went home then.

7. He said , " I wrote to her the day before."

Ans.: He said that he had written to her the day before the previous day.

8.He has said," I am very sorry."

Ans.: He said that he is very ill.

9.He will say," I am very sorry."

Ans.: He will say he is very sorry.

10. He said , " I shall go tomorrow."

Ans.: He said that he should go home the next day.

11. He said, "I will do it."

Ans.:He said that he would do it.

12. Raman said, "I must go."

Ans.: Raman said that he must went.

13. He said , "I have had my breakfast."

Ans.: He said that he had had his breakfast.

14. " I have lost my books and yours too." He told her.

Ans.: He told her that he had lost books and her too .

15. He said, " Why did you go there?"

Ans.: He asked why she had gone there.

16. He said, " Where is she going?"

Ans.: He asked where she was going.

Read More

Aug 12, 2018

2 He said I wonder if I will meet those officers again Begin: He wondered that

1. He said I wonder if I will meet those officers again. (Begin: He wondered that....)

Ans.He wondered if he would meet those officers again.

2. To squander away your money is very disappointing. (begin it is.. )

Ans. It is very disappointing that you are squandering away your money. .

3.This is the best book that I have read. (begin: I have not read....)

Ans. I have not read any other best book than this.

4. Do not be greedy and you will be happy. (Begin : If ....)

He said I wonder if I will meet those officers again Begin: He wondered that

Ans. if you will not be greedy you will be happy.

5.This is not the way a gentleman should behave. (Begin : Is that....)

Ans. Is that a way a gentleman should behave.

6. First deserve then Desire. (begin Don't Desire....)

Ans.Don't desire when you don't deserve.

7.Hospital staff must admit all emergency cases. ( Begin: All emergency cases....)

Ans. All emergency cases must be admitted by all hospitals. .

8."I have had fever for many days, doctor", said he. ( Begin: He said to the doctor that....)

Ans. He said to the doctor that he had had fever for many days.

9. She said, "I think I may complete this project tomorrow ." (Begin : She said that ......)

Ans. She said that she thought she might complete that project the next day.

10.To destroy the wildlife is unwise. (begin : . (Begin :it is......)

Ans. It is unwise to destroy the wildlife.

Read More

Aug 10, 2018

1. The ministers are holding a meeting tomorrow. Begin with : A meeting

1. The ministers are holding a meeting tomorrow. (Begin : a meeting.._)

Ans. A meeting is being held by the ministers tomorrow.

2. Nobody has behaved with us like this before. (Begin :Never...)

Ans. Never anyone has behaved with us like this before.

3.So father, you will buy the house as I have been suggesting"' she said. (BEGIN:she reminded....)

Ans. She reminded her father to buy the house as she had been suggesting to him.

4. To know if tomorrow will be fine is impossible . (Begin : It is.....)

Ans. It is impossible to know if tomorrow will be fine.

The ministers are holding a meeting tomorrow. Begin with : A meeting

5.Very few cities are as big as Kolkata. (Begin : biggest....)

Ans. Kolkata is one of the biggest city.

6.Didn't I meet you in the library yesterday? (END:Didn't I....) (END:Didn't I....)

Ans. I meet you in the library yesterday, didn't I?

7.Who will not help a man in distress? (Anybody....) (Anybody....)

Ans. Anybody will help a man in distress.

8.We found a few boys in the class. (USE:Many boys....) ( USE:Many boys....)

Ans. Many boys were not found in the class.

9.This shop does not accept cheques. (Begin : Cheques ......)

Ans.Cheques are not accepted in this shop.

10.I will help you if I can,” he promised me." (Begin : He promised me that)

Ans. He promised me that he would help me if he could.

Above 10 sentences are for practice. There are many sets of these type of sentences. it is our best effort to provide maximum practice sets to the students.

Read More

Aug 2, 2018

Find the Smallest 6 digit number which is exactly divisible by 175

The question is reprouduced here.

Find the smallest 6 digit number Which is exactly divisible by 175


smallest 6-digit number= 100000

Hint: smallest 6-digit number is 1 with 0 written 5 times. Smallest 1-digit number is 1. Smallest 2-digit number is 10 , Smallest 3-digit number is 100 and so on .

100000/175
Quotient= 571
Remainder= 75
The required number = 100000-75
=99925

Hint: Remainder is the excess amount in the dividend (100000). Therefore this excess amount is deducted to get the exact dividend divisible by 175.

Find the smallest 6 digit number which is exactly divisible by 175
Read More

Featured Post

2. Causes Of Refraction of Light Physics Class 10

Cause of Refraction : The speed of the light in different transparent substances is different. For example speed of light in air is 3×...