Aug 31, 2017

Answer Reference to Context SILVER English Literature Class 4

QUESTION ANSWER
Question 1. What does the word "shoon" mean?

Answer 1.The word "shoon" is the past participle of "Shine".

Question 2. How does the moon move?

Answer 2.The moon moves slowly and silently.

Answer Reference to Context SILVER English Literature Class 4
Question 3. What does the moon see on the silver trees?

Answer 3. The moon sees silver fruits on the silver trees.

Question 4. The poem 'silver' contains many words describing different actions. Find these words and group them in the way you think is the most suitable.

Answer 4. The words which define different actions are, slowly, walks, peers, couched, scampering.

Question 5. What has the dog been compared to? Which figure of speech has been used to show the similarity?

Answer 5. The dog has been compared to the 'log'. A simile is used to show the similarity.

Question 6. Where are the doves ? How do they look? What are they doing?

Answer 6. The doves are silver-feathered, where the white breasts peep from the shadowy cote. The doves are sleeping.

REFERENCE TO CONTEXT

1."A harvest mouse goes scampering by,
With silver claws, and silver eye;
And moveless fish in the water gleam,
By silver reeds in a silver stream."

Question a. Pick out the rhyming words.
Question b. Why does the mouse appear to have silver claws and silver eye?
Question c. Which word in the above lines means 'shine'?
Question d. Where is the fish ?

Answer a. By-eye, gleam-stream

Answer b. The mouse appears to have silver claws and silver eyes because the moon light is shining on him.

Answer c. The word gleam means shine

Answer d. The fish is in a stream

2." One by one the casements catch
Her beams beneath the silvery thatch;
Couched in his kennel, like a log;
With paws of silver sleeps the dog. ."

Question a. Identify the rhyme scheme of the above lines.
Question b. Which figure of speech is used in the above lines?
Question c. Why does the poet refer to the thatch as 'silvery'?
Question d. Which line tells us that the moon is moving?

Answer a. The rhyme scheme in the above line is "AABB", where the rhyming words are catch-thatch, log-dog.

Answer b. The figure of speech, Simile is used in the above lines.

Answer c. The poet refers to the thatch as silvery because the moon light is shining upon it.

Answer d. The lines in the first stanza, "Slowly and silently......" tell us that the moon is moving

3."Slowly silently now the moon,
Walks the night in her silver shoon;
This way and that, she peers , and sees
Silver fruit upon silver trees. "

Question a. Pick out any two words which show that the moon is referred to as a living being.
Question b. Why do the fruit and trees appear to be of silver?
Question c. Describe the harvest mouse as seen by the moon.
Question d. Name the poem and the poet.

Answer a. The two words 'walk' and 'she' shows that the moon is referred as a living being.

Answer b. The fruit and trees appear to be of silver because the moon light is shining upon them.

Answer c. The moon sees the harvest mouse scampering by with silver claws and silver eyes.

By:.................... Walter De la Mar.............................
Read More

Aug 29, 2017

Answer of "The Mouse's Tale" English Literature Class 5

Question 1. Who was Fury?

Answer 1. Fury was a dog.

Question 2. Where did he meet the mouse?

Answer 2. He meet the mouse at the house.

Answer of "The Mouse
Question 3. What did Fury want to do, and why?.

Answer 3. Fury wanted to take the mouse to the law and prosecute him.
Fury wanted to go for a trial because he had nothing to do that morning.

Question 4. Why did the mouse think no trial could be held?

Answer 4. The mouse thought that there could be no trial because there will be no jury or judge.

Question 5. Why is the Fury called cunning?

Answer 5. Fury is called cunning because he had already decided to take the mouse for prosecution and give him the death sentence, wholely decideing on his own.

By: Lewis Carroll....
Read More

Aug 25, 2017

Answer of The BROKEN WING English Literature Class 5

Question 1. Why did the two older brothers hate Il-Chung?

Answer 1. Il-Chung was handsome good and hardworking . The other two brothers were ugly and lazy. So, Il-Chung's faters loved him the most. This made the other two brother hate him.

Question 2. Why was the Il-Cjung thrown out of the house?

Answer 2. Il-Chung's brothers were jealous of him. When his father died , he was left at the mercy of his two vicious brother. So they threw Il-Chung out of his house.

Question 3. Was the pumpkin seed given by the bird , an ordinary seed? Give two reasons for your answer.

Answer 3. No, the pumpkin seed given by the bird was not an ordinary seed.
i)The seed spout within a night and the pumpkin tree became so big that it spread over the hut and under it and spread as far as Il-Chung could see. ii) The pumpkin tree had many juicy pumpkins which had gold coins inside.

Question 4. Why did Il-Chung wnat to share his goood fortune with his brothers?

Answer 4. Il-Chung wanted to bring over the heart of his brothers . So he wanted to share his good fortune with them. So that they call him back home.

Question 5. Describe the characters of the three brothers. Give examples from the text.

Answer 5. Tong-tongi was the eldest of the three brothers. He was lazy, ugly and jealous. He hated his younger brother and was cruel enough to throw him out of the house ; where his father died.
Sal-saree was the second brother of Il-Chung . He was also ugly, lazy and jealousof his younger brother. He had no intelligence of his own and repeated what his elder brother sai. So he hated Il-Chung.
Il-Chung was a good nature fellow, he was good looking, hardworking and loveable. He loved his brothers and not at all jealous of them and wanted stay with them happily.

Read More

Aug 14, 2017

Summary of Poem 'Silver' English Literature Class 4

The poem "Silver" is written by Walter de la Mare. The poem talks about the moon observing each and everything and how its moon light casts upon trees and animals.

There is serenity all over, the night is shiny with the silvery shine of the moon. All the things and animals are drenched in the silvery shine of the moon.The poem begins with the moon moving slowly and silently with her silver shine and then she peers and sees the silver fruits upon silver trees. Then, the casement catches her beams beneath the silvery thatch. The dog is compared to a log who is couched and sleeping in his kennel with his silvery paws.

Summary of Poem

The doves are sleeping with their silver feathers and the white breasts peep from the shadowy cote. The moon further sees the scampering mouse with silver claws and eyes. The poem ends with the moveless fish where the reed and stream are silver.

Read More

Aug 10, 2017

Reference to the context The Yellow Brick Road | English Literature

1."I am going to OZ to ask him for some brain."
Question a. Who wanted brain and why?
Question b. What did the speaker have instead of brain?


Answer a.The scarecrow wanted brain because his head was stuffed with straw and he could not think because to think one needs a brain.

Answer b. The speaker wanted a heart so that he can love the girl whom did he loved.

2."Brains do not make one happy."
Question a. Who is the speaker?
Question b. What did the speaker wanted and why?
Question c. What did he consider the best thing in the world?

Answer a. The tin wood man is the speaker.

Answer a. The speaker wanted heart, so that he can love the girl.

Answer a. He thought that the heart is the best thing in the world.

By Layman Frank Baum
He was an American author. He used to write fantasy stories for children. The Wonderful Wizare of Oz was his best known work. It was also staged as play and a wonderful film.



Read More

Aug 5, 2017

Active Voice into Passive voice of Critical Sentences

Question 1. Whom do you want here?
Question 2.Sugar sells by the kilogram.
Question 3. They Called him a wise man.

Answer1: Who is wanted here by you?

Answer2: Sugar is sold by the kilogram.

Answer3: He was called wise man by them.


Question 1. You surprise me.
Question 2. Delete the useless SMS.
Question 3. Divert all my calls to my cellphone.
Question 4 . Take this medicine only if needed.
Question 4 . The children laughed at the beggar.

Answer 1: I was surprised by you.

Answer 2: Useless SMS should be deleted

Answer 3: All my calls should be diverted to my cellphone.

Answer 4: This medicine must be taken only if needed.

Answer 4: The beggar was laughed at by the children.

Read More

Aug 3, 2017

8. Relation between Angle of Incident Emergent Angel Angle fo Deviation and Angle of Prism Physic

When a ray of light falls on a surface of a prism, it deviates from its original path and the ray of light is broken up into seven colours.



It is the constituent color of light. Due to this a spectrum is formed.

 Relation between Angle of Incident Emergent Angel Angle fo Deviation and Angle of Prism Physic

The individual colour that is visible in the spectrum , starting from bottom are : Violet, Indigo, Blue, Green, Orange and Red. This can be remembered with this letter 'VIBGYOR'. Each letter is the starting letter of the color in the spectrum.

Here the relation between incident angle , angle of deviation and emergent angle has been shown. This relation is very important and it comes in the examination.

Watch the video carefully and comment if you have any query.

1. Relation between Angle of Incident Emergent Angel Angle fo Deviation and Angle of Prism Physic

in Δ MPQ
∠LMQ =∠MPQ+∠PQM
OR ∂= ∂1+∂2 -------- (eqn 1)
Or ∂1 = i1 - r1
Or ∂2 = i2 - r2
In quadrilateral APNQ, We can write
We can write, ∠PNQ = 180- A -------- (eqn 2)( Because ∠APN = ∠AQN = 90)
But for ΔPNQ, we can write ,

2. Relation between Angle of Incident Emergent Angel Angle fo Deviation and Angle of Prism Physic

∠PNQ=180 - (r1+r2) -------- (eqn 3)
Comparing eqn 2 and eqn 3 we get:
180 - A = 180 - (r1+r2)
∴ A = r1+r2
Now we can write
1+∂2 = (i1 - r1 ) + (i2 - r2)
or ∂1+∂2 = (i1 + i2) - (r1+r2)
or ∂ = (i1 + i2) - A
Which is the reuired equantion.

Read More

Featured Post

2 He said I wonder if I will meet those officers again Begin: He wondered that

1. He said I wonder if I will meet those officers again. ( Begin: He wondered that.... ) Ans.He wondered if he would meet those officer...