Skip to main content

The wizard of oz | The Yellow Brick Road | English Literature

BY LYMAN FRANK BAUM
Question 1:What does the scarecrow want most of all and why?
Answer:The scarecrow wanted to get some brain. The scarecrow wants some brain because it's head was stuffed with straw.

Question 2 : what has happened to the Tin wood man? What does he feel he need?
Answer : Tin woodman was a normal person who was a wood cutter. He loved and was punished by an old woman .The old woman asked a wicked witch to bewitch the woodcutter. The wood cutter was bewitched and he met with accidents at work. His head and body was replaced with tin head arm and legs. At the end he became a tin man with no brain and heart. The tin woodman felt that he needs a heart.

Question 3 : During the journey,what made the Tin wood man unhappy?
Answer : The tin woodman was unhappy because he stepped upon a beetle that was crawling along the road.

Question 4 : Why was the Tin Woodman careful when he walked?How did he explain his behaviour?
Answer : The Tin wood man killed a beetle and he was unhappy. So he walked carefully with his eyes on the road. The Tin Woodman knew very carefully that he had no heart, and therefore he took great care never to be cruel or unkind to others.

Question 5 : Dorothy and her companion.
travelled along the "Yellow Brick road". What does the author mean by this description?
Answer : The "Yellow Brick Road" through which Dorothy and her companions were travelling led them to a place which can solve their problems by fulfilling their wishes.

Comments

Weekly Popular

मेरी यादगार यात्रा पर निबंध | Essay on My Memorable Tour in Hindi

यात्रा का अपना एक सुखद अनुभव होता है। हर यात्रा अपने में कई यादें समेटे होती है पर कुछ बहोत यादगार होती हैं । गर्मी की छुट्टियों में अधिकतर लोग घूमने जाते हैं और इस मौसम में पर्वतों की यात्रा अत्यधिक सुखद होती है। हमारी पहली पर्वतीय यात्रा पिछले वर्ष गर्मी की छुट्टियों में हुई जब पिताजी के पुराने मित्र ने नैनीताल में अपने आवास पे एक समारोह रखा और पिताजी को आमंत्रित करने के साथ साथ ज़रूर आने का आग्रह भी किया। पिताजी ने इस आग्रह का सम्मान करते हुए समारोह में जाने के लिए और साथ साथ नैनीताल घूमने के लिए पांच दिन की योजना बनायी। हमने 20 मई को नैनीताल के लिए रेल पकड़ी और अगले दिन सुबह 10 बजे वहां पहुँच गए। स्टेशन पे पिताजी के मित्र हमें लेने आये हुए थे। हम उनके साथ उनके घर गए। उन्होंने पिताजी की योजना की सराहना करते हुए उन्हें आने के लिए धन्यवाद कहा और हमें नैनीताल घुमाने की जिम्मेदारी अपने ड्राइवर को सौंप दी। क्योंकि समारोह तीन दिन बाद था तो हम नैनीताल घूमने निकल गए। नैनीताल के रास्ते बहुत टेड़े मेढ़े थे और रास्ते के दोनों ओर घाटियों का मनमोहक दृश्य था। कहीं ये घाटियां अत्यंत सुन्दर थीं औ…

Question Answer of 'Daffodils' | English Literature

Question 1: Describe in your own words the poet's feelings when he sees the host of golden?Answer 1: The poet was thrilled to see a host of golden daffodils by the side of the lake under the trees moving their head in a joyful dance . They seemed to be dancing like a human being expressing their energy and joy. When the poet saw the flowers, his imagination traveled to another world to find a comparison. He was reminded of the stars twinkling in the milky way at night . The long line of the daffodils flowers bore comparison with the bright stars seen across the night sky Question 2: Why does the poet say I gazed and gazed but a little thought / what wealth that show to me had brought? Answer 2: the poet was alone full stop he was moving about aimlessly over the high valleys and hills watching the beautiful scenes of nature full stop suddenly he saw a great number of golden coloured flowers by the side of the lake under the trees moving their heads in joyful dance . Waves in the l…

In the Bazaars of Hyderabad Question Answer for class 8 English Literature

-Sarojini Naidu.
Reference to The Context (1) What do you sell, O ye Merchants? Richly your wares are displayed.Q ( a ):    Where are the merchants? What are they doing ? Ans. :    The merchants were in the Bazaars of Hyderabad.They were selling costly goods.
Back To TopQ ( b ):    Name the goods on sell in this patricular shop.Describe their colourful appearance. Ans. :    The goods on sell were turban, tunics, mirrors and daggers. The turbans were red and silver colour, tunics were made of shining purple brocade , mirrors were framed with yellow amber and the daggers had handles of jade.
Back To TopQ ( c ):    Give the meaning of mirrors with panels of amber. Ans. :    The mirrors sold by the merchants in the bazaar were framed with a yellow colour stone.
Back To TopQ ( d ):    Who are likely to buy the tunics of purple brocade and daggers with handles of jade? Ans. :    Rich mens of Hyderabad like the Nizams and the noble were to buy these costly items.
Back To Top(2) What do …

Question Answers 'The Happy Prince' - English Literature | Reference to Context

Question 1: Why is the prince called happy? Was he really happy ? Question 2: Why does the Happy Prince send a Ruby for the seamstress ?
Question 3: For whom does the Prince give away his eyes and why ? Question 4 : Why did the Swallow not leave the Prince and go to Egypt?
Question 5: Why does God consider the leaden heart and the dead bird as the two most precious things in the city?
Answer 1 >>
Answer 2>>
Answer 3>>
Answer 4>>
Answer >>
Story in Video >>


Story in video
Reference to the context 1: "I hope the town had made perfections."
Question 1: Who said these words to whom and 5?
Answer >>
Question 2: Where does the Swallow find his shelter ?
Answer >>
Question 3 : Why does the Swallow say that he had a golden bedroom ?
Answer >>
Question 4: What happened when the Swallow prepared to go to sleep ?
Answer >>
Reference to the context 2: " Dear little swallow, you tell me of marvelous things, but more marvelous…

Featured Post

Ratio Mathematics ICSE Tutorial Class 7

There are four videos of Ratio class 7. Few sums have also been explained with very easy steps. If there are any doubts then comment below. We will try to clear those doubts.

1. Understanding Ratio:


2. Comparing Ratio Basic and Shortcut method:

3. Compound Ratio , continued Ratio Dividing a number in a given Ratio:

4. Solution of few problem of ratio:
These sums of Ratio class 7 have been discussed in this video:
1. write in simplest form
72:108, 1/6:1/2,
15cm to 4m.
2. Population of a village is 32400. The ratio of literate
to illiterate person in the village is 11:7. Find the actual number of literate person and illiterate person. .
3. If a, b and c are three numbers such that a:b=4:9 and b:c=27:35. Find a:c
4. In what ratio should we increase 650 to obtain 1000.